Workshops

APK en de deeltjesteller in de praktijk

Vanaf 1 Januari 2023 (zal de deeltjes-uitstoot tijdens de APK gecontroleerd moeten worden. Welke gevolgen heeft dit voor de werkplaats? Welke apparatuur kan er gebruikt worden? Wat moet er gedaan worden bij een APK-afkeur? Al deze vragen worden beantwoord in de workshop “APK en de deeltjesteller in de praktijk”. Na het volgen van de workshop is de deelnemer op de hoogte van de laatste uitstootnormen en eisen voor de APK na januari 2023.

Workshop Bosch KTS en ESI

Moderne auto’s worden steeds complexer. Om aan deze voertuigen goed onderhoud, reparatie en diagnose uit te kunnen voeren wordt er steeds meer kennis van autotechnici gevraagd. De Bosch KTS is een onmisbaar stuk gereedschap in de moderne werkplaats. In deze workshop leer je alle mogelijkheden van de Bosch KTS en de laatste online versie van ESI[tronic] werkplaatsdocumentatie efficiënt te benutten en krijg je daardoor inzicht in alle diagnosemogelijkheden die er zijn.

Terugwinnen Mobiele Airco (F-gassen)

Door een aanpassing in de wetgeving mogen vanaf 1 januari 2015 alleen gecertificeerde medewerkers een airco-installatie leeghalen en mogen leveranciers alleen koudemiddelen leveren aan bedrijven waar een F-gassen gecertificeerde medewerker werkzaam is. Na het volgen van de training en het examen heeft de deelnemer kennis van de werking van mobiele airco’s, is hij op de hoogte van de milieuregelgeving en kan hij koudemiddelen volgens de geldende regels terugwinnen.

Pass Thru en werkplaatsinformatie

Moderne voertuigen krijgen steeds vaker te maken met software-gerelateerde fouten. Fabrieksportals zijn een noodzakelijke aanvulling naast de universele diagnosetesters en informatie die vaak al aanwezig is binnen het bedrijf. Door gebruik te maken van merkspecifieke informatie, AutoNiveau Remote Diagnostics (ARD) of originele tester (OEM-software) kun je meer doen in eigen beheer. Dit scheelt tijd en dus minder weglekuren. Bekijk hier de training Pass Thru en werkplaatsinformatie.

Bedrijfshulpverlener

Met de training Bedrijfshulpverlener word je in slechts één dag BHV’er. Vóór de praktijkdag bij AutoNiveau behandel je zelf de theorie in een korte online training. Op de trainingsdag maak je kennis met de basisaspecten van bedrijfshulpverlening. De training is praktijkgericht en speciaal afgestemd op de gevaren in de mobiliteitsbranche. De nadruk ligt op preventie: het voorkomen van ongevallen.

Bedrijfshulpverlening nascholing

Als bedrijfshulpverlener heb je een belangrijke verantwoordelijkheid. In noodsituaties moet je direct weten wat je moet doen. Dit lukt alleen door het regelmatig te oefenen en je kennis op peil te houden. In de efficiënte training Bedrijfshulpverlening nascholing oefen je de basis van hulpverlening en de specifieke situaties die voorkomen bij bedrijven in de mobiliteitsbranche.